понеділок, 6 жовтня 2014 р.

Печені яблука

І знову у мене рецепт, в якому яблука головний інгрідієнт :) Ну що ж, це просто осінь! А яблука - корисні і смачні, у різному вигляді.
Сьогодні готувала їх всього 15 хв +35 хв на випікання, за які якраз встигла переглянути чергову серію улюбленого сіткому) А додавала те, що було вдома - родзинки, фініки, корицю, мед. І горіхи з саду. Вийшло насправді супер! Рекомендую!

Складники:

3 великі яблука
жменя родзинок
4-5 в'ялених фініки
1 столова ложка горіхів
пів чайної ложки кориці 
мед, або цукор-пудра, або глазур



Родзинки заливаємо теплою водою. 

Горіхи і фініки нарізаємо. 

У яблук виймаємо серцевину. Мені було зручно коротким ножем, а якщо яблука м'які - можна і маленькою ложкою. Дно і стінки потрібно залишити цілими. 




Змішуємо горіхи, фініки, родзинки та корицю. Начиняємо ними яблука.


Яблука загортаємо у фольгу. Залишаєм зверху невеликий отвір. 




Духовку попередньо розігріваємо і випікаємо яблука при температурі 180 градусів близько 40 хв.


Зверху готові яблучка я посипала цукром-пудрою. Спробую ще полити шоколадною глазурью...ням-ням )
А класичний варіант - додати мед.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар