вівторок, 4 листопада 2014 р.

Осінні аромати: потпуррі

Як приємно заходити в домівку де панує чудовий аромат! У місті, а особливо центральній чи промисловій його частині, не завжди вдається добитись гарного запаху у домі, просто провітривши кімнату. Тому для його створення варто докласти зусиль. І насправді це не так важко. Отже, сьогоднішній мій допис присвячений потпуррі - суміші спецій, сухих квітів та ароматичних запахів. 
Потпуррі почали виготовляти на початку 17 ст. у Франції. Трави та цвіт збирали протягом весни та літа, підсушували день-два, а потім викладали шарами із морською сіллю. Цю суміш могли перемішувати і часом вона починала бродити або покривалась цвіллю. Восени до сірої суміші додавали спеції, до отримання приємного аромату. Потім добавлялись спеціальні ароматизатори для "консервування" запаху та суміш поміщували у глечики для ароматизації кімнат.
Сьогодні потпуррі можна зробити власноруч вдома, маючи під рукою шкірки від фруктів, спеції чи сухі трави. Декілька цікавих рецептів я знайшла на різних блогах і ділюсь ними тут!

Для осіннього потпуррі вам знадобиться:

- шкірка одного апельсина
- одне порізане яблуко
- 2 палички кориці
- 1 ст.л. гвоздики
- 1 ст.л. ванільного екстракту
- 1 ст.л. мигдального екстракту
- 1,5 склянки води, плюс вода для поповнення

Помістіть усі інгредієнти у каструлю та кип'ятіть на слабкому вогні, час від часу доливаючи води. Суміш можна використовувати протягом трьох днів, на ніч варто ставити у холодильник.

Взято із diana212m.




Лимонно-розмариновий потпуррі

Простий і чудовий аромат!

- 2 склянки води
- 1 лимон нарізаний скибками
- 3 гілочки свіжого розмарину
- 1 ст. ложка ванільного екстракту

Варити на слабкому вогні.

Взято з Vintage Country Style.



Суміш для потпуррі можна зберігати у банці. Зрештою, це чудовий та оригінальний подарунок!

Для приготування суміші потрібно:

- 2 апельсини, нарізаних дольками
- 2 яблука, нарізаних дольками
- 1 баночка лаврового листа
- 2 баночки паличок кориці
- 1 баночка гвоздики
- 1/2 банки сушеного розмарину
- декоративна (хоча може й бути звичайна) банка
- стрічка

Дольки апельсинів та яблук сушити біля 2 год в попередньо розігрітій до 90 градусів духовці. У мисці змішати всі інгредієнти докупи. Насипати їх у банку (чи декоративний контейнер). Прикрасити стрічками. Зверху можна декорувати цікавим лоскутом тканини, а також наклеїти інструкцію з викоритсання, написану вручну: 

Помістити 1/2 вмісту банки у каструлю. 
Залити водою. Розмішати суміш. Зменшити вогонь.
Варити суміш на слабкому вогні так довго, як бажаєте.
Не забувайте доливати води, коли потрібно.

Взято з HGTV.

Насолоджуйтесь приємним ароматом!


Немає коментарів:

Дописати коментар