Неділя, за вікном падає дощик. І хочеться затишку, випити теплого заварного чаю чи кави і посмакувати чогось смачненького :)
От і знайшла я рецепт яблучно-бананового пирога. Яблук у саді вдосталь, а банани наситять смак. Це вже не традиційний яблучний пиріг, а справді вишуканий десерт.
Спробуйте, не пошкодуєте :)
Складники:
От і знайшла я рецепт яблучно-бананового пирога. Яблук у саді вдосталь, а банани наситять смак. Це вже не традиційний яблучний пиріг, а справді вишуканий десерт.
Спробуйте, не пошкодуєте :)
Складники:
Начинка
5 яблук
2 банани60 г коричневого цукру
45 г вершкового масла
80 мл рому
ванілін
1 ст. л. цукру-пудри
Тісто готуємо як у рецепті Малинового пирога.
Розігріти духовку до 190С. Форму для випікання змастити маслом. Дістати тісто з холодильника і покласти у форму для випічки. Розкатати і сформувати бортики.Змастити фольгу маслом і щільно накрити нею тісто. Поставити в духовку на 15 хв. Потім вийняти і охолодити.
Яблука (3 шт.) помити і нарізати тонкими дольками.
Нагріти сковорідку та розтопити у ній масло. Додати яблука, цукор, ванілін.
Готувати помішуючи 2-3 хв., до карамелізації яблук.
Додати ром і варити ще 5-6 хв., доки яблука не зм'якнуть.
Додати нарізані кружечками банани.
Викласти яблучно-бананову начинку на охолоджене тісто.
Посипати цукром-пудрою.
Випікати 45-50 хв. поки яблука не підрум'яняться та не розм'якнуть.
Готовий та охолоджений пиріг при бажанні можна скропити абрикосовим джемом.
Немає коментарів:
Дописати коментар