неділя, 21 вересня 2014 р.

Яблучно-банановий пиріг

Неділя, за вікном падає дощик. І хочеться затишку, випити теплого заварного чаю чи кави і посмакувати чогось смачненького :)
От і знайшла я рецепт яблучно-бананового пирога. Яблук у саді вдосталь, а банани наситять смак. Це вже не традиційний яблучний пиріг, а справді вишуканий десерт.
Спробуйте, не пошкодуєте :)
Складники:

Тісто2 жовтки
2 ст. л. сметани
100 г маргарину
75-100 г цукру
1 ч. л. розпушувача
250 г борошна

Начинка
5 яблук
2 банани
60 г коричневого цукру
45 г вершкового масла
80 мл рому
ванілін
1 ст. л. цукру-пудри

Тісто готуємо як у рецепті  Малинового пирога
Розігріти духовку до 190С. Форму для випікання змастити маслом. Дістати тісто з холодильника і покласти у форму для випічки. Розкатати і сформувати бортики.Змастити фольгу маслом і щільно накрити нею тісто. Поставити в духовку на 15 хв. Потім вийняти і охолодити.

Починати готувати начинку можна коли тісто стоїть у холодильнику. 
Яблука (3 шт.) помити і нарізати тонкими дольками. 
Нагріти сковорідку та розтопити у ній масло. Додати яблука, цукор, ванілін.


Готувати помішуючи 2-3 хв., до карамелізації яблук. 
Додати ром і варити ще 5-6 хв., доки яблука не зм'якнуть. 
Додати нарізані кружечками банани.


Викласти яблучно-бананову начинку на охолоджене тісто.


Яблука, що залишились, нарізати тоненькими дольками і гарно викласти на начинку.
Посипати цукром-пудрою.
Випікати 45-50 хв. поки яблука не підрум'яняться та не розм'якнуть.
Готовий та охолоджений пиріг при бажанні можна скропити абрикосовим джемом.


Смачного:)

Немає коментарів:

Дописати коментар