середу, 9 вересня 2015 р.

Спогади про Туніс


У чарівній країні, що знаходиться на півночі Африки, мені пощастило прожити півроку. Це був дуже насичений період, який влючав все - нові знайомства, які переросли у справжню дружбу; шалений відпочинок на туніських дискотеках; цікаві подорожі казковими містами; зміну роботи; і звичайно ж - романтичні пригоди. Спогадів залишилось багато і сміливо можу назвати цей відрізок часу одним із найнасиченіших в моєму житті.
Туніс - країна казкова. Вузенькі вулички, де бродять коти. Білі будиночки із кольоровими дверима та завіяні рожевим цвітом -контраст, який заворожує. Медіна, або ж центр Туніса, Сусса чи будь -якого іншого міста, яка манить різноманіттям сувенірів, килимів та посуду ручної роботи, ароматом спецій та запашної кави. Вулична їжа, яка настільки смачна, що забуваєш про мету "залишатись у формі" і продовжуєш один за одним куштувати всі традиційні страви, від яких сльози навертаються на очі, бо гострі, а смакові рецептори насичуються щастям :) А куштуючи туніські солодощі, одразу розпитуєш їх рецепт, бо так хочеться повторити цей смаковий досвід.
Цікава культура і привітні люди, які завжди звертають увагу на іноземців. Більшість хоче поділитись з нами  всім, що має, і створити для чужинця затишок, як у дома.
Рамадан, коли сім'ї і друзі після заходу сонця виходять у центр міста, щоб гуляти, вечеряють на пляжі, курять кальян, розмовляють та веселяться. Яка ж атмосфера!
І звісно - море! Прекрасного світло-голубого кольору, подекуди із зеленуватим відтінком. Оточене горами у деяких містах чи невеликими скалами - в інших. Із чистими пісочними пляжами. Море, на якому хочеться проводити години, дні, місяці. Воно не відпускає.

Туніс залишиться у моєму серці назавжди.


Biserte
Biserte
Biserte
Biserte
Tunis
Dougga
Tunis
Monastir
Sousse
Tunis
Sidi Bou Said

Немає коментарів:

Дописати коментар